Brittiska 4x100m löpare kritiserar CJ Ujah urval för relä final

Medlemmar av den brittiska 4x100m stafettlaget som kastade bort risken för en medalj med ett misslyckat slutliga övergången dramatiskt påslagen British Athletics och varandra mitt bittra beskyllningar efter loppet.

De skyllde sina bussar för förändra laget i sista minuten och i processen hotar deras försörjning och anklagade dem för att störa en vinnande kvartett genom att föra in CJ Ujah i stället för Harry Aikines-Aryeetey mellan heaten och final.Usain Bolt leder Jamaica till 4x100m guld som fel ruiner Storbritannien hoppas Läs mer

det var Ujah, kör den sista etappen, som misslyckades med att ta emot stafettpinnen från James Ellington.Efteråt visade en klart rasande Richard Kilty om förvaltning och sade att om laget inte hade ändrats de skulle ha vunnit en medalj. ”Det är bara hjärtskärande att veta om det skulle ha varit så lätt att få brons. Vi körde mycket bättre i värmen de första tre ben. Det är lagarbete, individer inte göra lag ”, sa han om ett lopp som slutade med Jamaica tar guld och USA diskvalificeras också.

”Förra året vi var perfekt, var vi fast. Vi vann allt. Det är vad du får för att föra in människor som inte har kört. Det är lagarbete.Det handlar inte om hastighet, det handlar om att komma tillsammans som ett team.”Fem brittiska idrottare som tog ett stort steg på vägen mot Rio i Peking Läs mer

Reläer tränare Stephen Maguire, som ersatte Rana Reider förra året, var ansvarig för beslutet att hoppa fallskärm i snabbare Ujah att köra sista sträckan, men det var en chansning som misslyckades.

”Vi måste gå tillbaka och sitta ner eftersom det är instabilt. Vi har inte en riktig, fast coach tar order ”, säger Ellington. ”Varje stafett i år laget har bytt från heat till världs reläer final.Jag tror att om vi hade haft Dina Asher-Smith på sista sträckan skulle vi ha tagit över stafettpinnen och vi skulle ha fått brons.”

Som hans lagkamrater klandrade beslutet att välja honom, en chockade Ujah såg på.

”Alla har fått sin egen åsikt.Jag kan bara göra det jag blev tillsagd att göra och jag blev tillsagd att komma in i laget ”, sa han. ”Jag skulle ha älskat att tävla i heat men jag inte få plockas av en eller annan anledning.”

Synen av den brittiska stafettlaget inte få stafettpinnen runt på ett säkert sätt vid stora mästerskap var inte en ovanlig, men i vilken utsträckning de skyllde Ujah efteråt was.A spännande vecka i Fågelboet, men för Seb Coe det hårda arbetet har bara börjat Läs mer

”Om Harry hade varit där vi skulle ha fått jobbet gjort.Det är nog inte för att vi ville ha som ett team ”, säger Kilty. ”Laget tillsammans hade beslutat om ett lag som vi trodde var bäst men det helt bytte tre timmar innan ett VM-finalen.”

Ellington sade att trycket var olika för gruppmedlemmar som får lotteri finansiering rent eftersom av sin medalj potential i stafetten.

”Ord kan inte förklara det. Några av oss byst våra åsnor hela året för detta relä.Någon som mig, jag har inte fått några större sponsorer så jag lever på lotteri finansiering ”, sade han. ”När vi gör saker som detta vårt lotteri finansiering får klippas så jag kan vara tillbaka till nio-till-fem kommer till OS nästa år.”

Bolt sa att han hade varit mer fokuserad än vanligt, undviker hans vanligt showboating, vid ett mästerskap som han placerar sig bland hans bästa på grund av ”det faktum att vad jag har gått igenom den här säsongen, har de tvivel folk hade.”

”jag kom hit och visade för alla att du kan aldrig kalla Usain Bolt ut ”, sa den jamaicanska fenomen, som planerade att fira med en chokladkaka. ”Jag är mästare och jag dyker upp när det gäller.

Rate this post