Pelaavatko MLS-pelaajat lakkoon? CBA-kiista selitti

Sanalla? Optiot.

Tällainen tilanne ammattiyhdistyksen (MLSPU) ja MLS: n kanssa tulee viiden vuoden välein uudestaan ​​kollektiivisen sopimusneuvottelun (CBA) uudistamisesta. Se räjäytti vuonna 2010 ennen kuin lakko oli estetty viime hetkellä. Ja nyt se on puhjennut jälleen.

Periaatteessa MLSPU haluaa jäsenilleen mahdollisuuden liikkua vapaasti, kuten Euroopassa tapahtuu Bosmanin tuomion myötä. Sellaisena kuin se on, jos heidän sopimuksensa loppuu, he pysyvät klubin omaisuutena. Tällaiset tilanteet Euroopassa ennen vuotta 1995 siirrettiin tuomareiden ratkaisemiseksi.

CBA-neuvottelujen viimeisellä kierroksella sovittiin sellaisen uudelleenjärjestelyjärjestelmän luomisesta, jonka avulla pelaaja voi siirtyä lopussa tai lopettaa Hänen sopimuksensa.Keskeistäkin, heillä ei kuitenkaan ole sanomaa siitä, missä heidän seuraava määräpaikkansa on, joten ei ole vaihtoehtoa kutsua useita tarjouksia, jotta toivottaisiin neuvottelemaan mahdollisimman paljon mahdollista.

Tilanne ei ole voimassa, jos pelaaja haluaa siirtyä ulkomaille. Ongelmana on kuitenkin sellaisten pelaajien, jotka kärsivät eniten rajoituksista, niille, jotka eivät yksinkertaisesti ole kansainvälistä markkina-arvoa. Robbie Keane, Clint Dempsey et al. Tykkää eivät ole niitä, jotka tunsivat hyppysissä. Väkivaltaiset veteraanit, jotka ovat auttaneet liigan luomista useiden vuosien ajan, haluavat maksimoida tuloksensa.Mikä on riittävän reilua.

MLS yrittää kuitenkin käydä hyvin tiukan taloudellisen aluksen – niiden yksittäinen kokonaisuusrakenne merkitsee, että he omistavat kaikki sopimusosapuolet – ja tiedä, mitä dramaattisia vaikutuksia virallisten siirtojen siirroilla on ollut Koripallo, baseball ja amerikkalainen jalkapallo. Pelkästään baseballissa palkat kasvoivat keskimäärin 51 500 dollaria, kun vapaa agentti otettiin käyttöön vuonna 1976 ja oli nyt $ 3.8 miljoonaa.

Liiga menetti viime vuonna 100 miljoonaa dollaria ja tarkasteli taloudellisia ongelmia, Valioliigassa ja muualla Euroopassa, ovat vakavasti vakuuttuneita siitä, etteivät he mene tällä reitillä. Kulujen hallinta ja palkkojen pitäminen alas ovat avainasemassa.He eivät halua, että joukkueet tarjoavat toisiaan vastaan ​​pelaajille samalla, kun he edelleen uskovat, että heidän rakenteensa ovat auttaneet kasvua ja vuorostaan ​​auttaneet palkkojen kasvua.

Vähimmäisvuosipalkka on kuitenkin noin 36 500 dollaria. Kiistelyä. Kuinka neuvottelut etenevät?

Molempien puolien on kieltäydyttävä osoittamaan käsiään ensin, syvällä syvällä. Itse asiassa liikkeen liittohallitus – asiantuntija, joka käsitteli työ- ja hallintokysymyksiä – oli niin vähäinen, että torstaina otettiin käyttöön kaikkien ongelmien ratkaiseminen. Kun viimeinen tilanne oli syntynyt, interventioa ei kutsuttu vasta viimeiseen minuuttiin, tämä viittaa tilanteeseen, jossa pelaajat ja MLS eivät yksinkertaisesti anna tuumaa. Pelaajat merkitsevät liiketoimintaa tällä kertaa. Niin myös MLS: n päämiehet.Mitä eri osapuolet haluavat?

Pelaajat haluavat tehdä omat valintansa pikemminkin kuin vain pysäköidä jonnekin, jota he eivät halua olla. MLS kertoo palkkojen lisääntymisestä viime aikoina ja kuinka suosio pelissä on kasvanut USA: ssa, kun iso nimi on rekisteröitynyt. MLS: n komission jäsen Don Garber korostaa myös, kuinka paljon rahaa – yli 100 miljoonaa dollaria – on otettu nuorten akatemioiden kehittämiseen. Tuo raha toivottavasti takaa kotimaiset pelaajat kasvatetaan ja nousevat maajoukkueen joukkoon ja auttavat Yhdysvaltoja voittamaan tarjouksen isäntänä 2026 MM-kisoissa. He uskovat, että se on sellainen profiili ja eteenpäin ajattelu, joka luo MLS: n eliitin liigaksi vuoteen 2022 mennessä.Palkkakorkkia voidaan myös lisätä, jota käytetään toisena varoituksena miellyttävän massojen rauhoittamiseksi.

“Kyky parhaiten kilpailla kansainvälisillä markkinoilla – ja tämä oli koko liittouman perusta – Kun liiga toimii yhtenäisenä äänenä kyseisillä kansainvälisillä markkinoilla, “varapuheenjohtaja Mark Abbot sanoi viime kuussa. “Jos liiga itse yrittää päättää, miten parhaiten kilpailla kaikkien näiden kansainvälisten seurojen kanssa, olisi tehokkaampaa, jos liiga tekee nämä päätökset, toisin kuin seurat, jotka kilpailevat keskenään.”

P> “Rakenteemme ovat antaneet perusta kasvulle, jota olemme nähneet tähän mennessä, ja kasvun, jota ennakoimme tulevaisuudessa.” Mikä on paras / huonoin tapaus?

Kaikille osapuolille myönteisin tulos on, että molemmat osapuolet voivat sovittelijan käyttöönoton kautta sopia uudesta järjestelmästä, joka hyödyttää kaikkia.

Hyvin sijoitettu lähde kertoi Guardianille, että hän on varma, että pelaajat eivät palaa alas, mutta uskoo, että käyttämällä taloudellista luovuutta ja mielikuvitusta jokainen voi saada haluamansa. “Voin ajatella ainakin 15 eri tapaa rakentaa sopimuksia, jotka varmistavat, että MLS saa yhä sellaisen taloudellisen pariteetin, jota he ovat niin epätoivoisia pitämään kiinni”, lähde sanoo. “Se on win-win, jos he selvittävät sen.Menettää menetyksensä, jos he eivät. “

Huonoin tapaus olisi isku, jonka edessä pelaajat saattavat olla suurin MLS-kausi koskaan. Kun New York City FC ja Orlandon valmistautuvat debyyttikampanjoihinsa, olisi valitettavaa katastrofia David Villa ja Kaká tykkäämistä 6. maaliskuuta pidättäen pikemminkin kuin ryhtyä toimiin. Kuinka todennäköistä on, että kausi alkaa ajoissa?

Kun välittäjä on nyt paikallaan, kauden alkamisajankohdat ovat parantuneet huomattavasti. Molempien osapuolten on vielä aika esittää näkemyksiään ja päästä sopimukseen, joka sopii kaikille. Pelaajat, vaikkakin epätoivoisesti saadakseen haluamansa, ovat myös hyvin tietoisia siitä, ettei heitä makseta, jos he alkavat hoitaa pikkuvelit.

Rate this post