Zika-kriisi ja taloudelliset ongelmat synnyttävät Brasilian olympiakasvatuksen

Mutta kuuden kuukauden kuluttua Rio de Janeiron isännöimiseen seuraavissa olympialaisissa, synkkyys on vesiputous uusia syvyyksiä, kun maa kamppailee Zikan epidemian ja poliittisen ja taloudellisen woesin cocktailin kanssa.

Myöhemmin tässä kuussa Rio järjestää testiä sukellusta, taekwondoa, rodun kävelyä ja pyörätuolin rugbya varten, mutta ne tulevat On kielletty anti-Zikan “mega-operaatiolla”, jota Brasilian presidentti Dilma Rousseff pyysi 13. kerran.

Televisiossa keskiviikkona kansakunnalle presidentti kuvasi viruksen torjuntaa “Taistelu elämästä” ja sanoi käyttävänsä asevoimia, julkisia virkamiehiä ja kaikki tarvittavat taloudelliset ja teknologiset resurssit hyttysten kasvatusalueiden hävittämiseksi.

Valmistelut ovat jo käynnissä sotilaallisissa laitoksissa kaikkialla maassa.Fort Duque de Caxiasissa, Copacabanan rannan lähellä, joukot kaada klooria vesisäiliöihin ja selkeisiin kouruihin, joissa toukkia löytyy.13. päivästä alkaen he liittymään julkisiin virkamiehiin koulujen, favelojen, osakehuoneistojen ja julkisten tilojen välityksissä. Kaupungissa keskellä Brasilian Zika-epidemiaa, joka heiluttaa taudin salametsätehtäviä Lue lisää

Virus, jonka uskotaan tartuttaneen 1,5 miljoonaa brasilialaista, koska se oli ensimmäisen kerran löydetty viime huhtikuussa, sotilaat olisivat ehkä valmistautuneet pelitapahtumiin, joissa he liittyvät poliisiin turvallisuuden tarjoamiseksi.

Toivomme, että olympialaisten aikaan voimme palata tärkeimpään turvallisuustilanteemme, sillä ilmaston pitäisi olla viileämpi ja tauti uhkaa pienentää “, totesi kapteeni Luiz Eduardo Madureira de Moraes.

Järjestäjät ovat myös Rukoilee, että hirmuisten uutisten nykyinen tsunami on huono muisti avajaisissa 5. elokuuta.Mutta tällä hetkellä näyttää siltä, ​​että mikään ei voi mennä oikealle.

Talous – joka oli vireää Yhdistyneen kuningaskunnan edessä viisi vuotta sitten – on horjuttanut, liukastunut ja nyt pudonnut siihen, mikä näyttää olevan syvin lama yli 100 vuodessa. Facebook Twitter Pinterest Rakentajat työskentelevät Barra Olympic Parkin rakennustyömaalla Rio 2016 -olympialaisissa Rio de Janeirossa Brasiliassa. Kuva: Xu Zijian / Xinhua Press / Corbis

Kansakunnan poliittinen luokka – kun on ihastunut entisen Työntekijöiden puolueen presidentin Luíz Inácio Lula da Silvan progressiiviseen ja suosittuun politiikkaan – on murtunut, halvaantunut ja halveksittu.Lulan seuraaja Dilma Rousseff on suosituin johtajaksi yli kahden vuosikymmenen aikana ja nyt on edessään mahdollisuus kongressin lakkauttamiseen.

Yritysmaailmassa vallitsee maan huonoin korruptiokandaali, johon liittyy miljardeja dollareita Takuita poliitikoille ylivoimaisesta julkisten töiden sopimuksista. Maan suurimman rakennusliikkeen päällikkö, Odebrecht, on vankilassa.Entiset globaalit titaanit, kuten Petrobras ja Vale, ovat nähneet markkina-arvoaan, heidän luottoluokituksensa ovat heikentyneet ja heidän (lähinnä Rioon keskittynyt) työvoima vähentynyt.

Ja nyt kaikkea, väestöä on Joka on kärsinyt maan huonoimmasta kansanterveyskriisistä elävän muistin aikana: Zika-epidemia, joka on yhdistetty vastasyntyneiden mikéfaalisten tapausten lisääntyneeseen nousuun ja on nyt keskeisellä sijalla WHO: n julistuksessa tällä viikolla “maailmanlaajuiseksi

Rio de Janeiron lääkäriyhdistyksen varoitti viime kuussa, että terveyssektori, joka viime aikoina on kärsinyt taantumasta johtuvia budjettileikkauksia, ei ole valmistautunut olympiavaihdokseen.

“Meillä on aikataulusirkkaus – kansanterveyskriisi ja miljoonien ihmisten saapuminen Rioon.Minua huolestuttaa se, että matkailijat saattavat sairauksia, kuten Zikaa, eivätkä pysty löytämään riittävää tukea “, sanoi Jorge Darze, Unionin presidentti.

Järjestelykomitean lehdistötilaisuudessa tällä viikolla lähes kaikki kysymykset liittyivät Zikaan ja riskeihin, joita se saattaa aiheuttaa urheilijoille ja vierailijoille.

Järjestäjät mieluummin keskittyvät positiivisiin . Toisin kuin valmistautuminen MM-kisoihin, he sanovat, että stadionit ja muut infrastruktuurit ovat aikataulussa.

Kaupunkisivujen mukaan golfkenttä ja käsipallo-areena ovat valmiit, tärkein olympiapuisto ja vesiportaali ovat 97% täydellisiä ja tenniskeskus 90%. Velodrome ja Deodoro-sivusto ovat edelleen huolestuneita, ja ne järjestävät BMX-ratsastusta, koskenlaskua, jääkiekkoa ja muutama rugby, jotka ovat vain 80%.Järjestäjät vaativat, että kaikki on valmis ajoissa.

He tekevät samankaltaisia ​​rauhoittavia ääniä metron laajennuksesta, jota tarvitaan helpottamaan yleensä törkeää liikennettä päätiellä kaupungin keskustasta olympialaisiin. Tunnelista on vielä useita satoja metrejä, jotka kaivetaan ennen kuin kiskot voidaan laskea ja testit alkavat, mutta Rio-viranomaiset vaativat, että viisi uutta asemaa otetaan käyttöön ennen elokuun 5. avajaistilaisuutta. Kaupunkien liikkuvuuden parantaminen näyttää olevan kaikkein myönteisin seuraus Pelit.

Rio pormestari Eduardo Paes sanoi, että oli tärkeää tunnustaa olympialaisiin liittyvät edistykset etenkin julkisen liikenteen osalta.

“Brasilia käy läpi huonoa vaihetta, mutta Brasilia on yhä paremmassa asemassa, sillä Brasiliassa ei ole toistuvasti mielenosoituksia, “Hän sanoi sähköpostitse. “Yksi ei tule tänne ja löytää täydellisen kaupungin, meillä on paljon ongelmia. Mutta kaupunki on tullut paljon paremmaksi, ja tämä on todella innostava olympialaisista. “Facebook Twitter Pinterest Triathletes lähtee vedestä uimisen jälkeen Copacabanan rannalla koulutuksen aikana Rio de Janeirosta Brasiliassa 31. heinäkuuta 2015.Kuva: Silvia Izquierdo / AP

Sitä vastoin suurin pettymys on Guanabara Bayn (olympiamatkailun tapahtumapaikan) saastuttavan jätevedenpuhdistuksen epäonnistuminen ja vähäisemmässä määrin (Jossa soutu tapahtuu) ja Copacabanan rantaviiva (triathlon ja maraton uinti). Näiden vesiympäristöjen elvyttämisen oletettiin olleen Rio 2016: n suurin perintö, mutta erityisesti lahden näytteet ovat tuoneet esiin vaarallisen virustason ja kilpailijat ovat testannut tapahtumia, jotka ovat valittaneet viemärin kaltaisesta hajuhaavasta.

P> “Kaupunki, joka ylpeilee oletetusta kestävyydestään, olympialaisten perintö on huomattavasti alle odotetun.Guanabara-lahti on edelleen latrine “, sanoi luonnontieteilijä Mario Moscatelli. “Se on kuin he olisivat luvannut Porsche V16: n ja antavat nyt Volkswagen 1200: n.”

Tämä ei ole ainoa turhautumisen lähde. Vilppi viipyy myös Vila Autodromo -yhteisöön tärkeimmän olympiapuiston vieressä, jossa aseistajat ovat pakotaneet mellakointipoliisit, jotta purkujoukkueet voivat tuhota kodeistaan. Vaikka tämä tehdään Pelien nimissä, paikalliset uskovat, että heidät puhdistetaan osana strategiaa köyhiä viemään periferialle. Kiinteistökehittäjät eivät ole salaa haluavansa tehdä olympia-kylää ja lähialueita hyväpalkkaiseksi naapurustoksi, kun tapahtuma on päättynyt. Talous ei ole kenenkään puolella.Tiukan ilmapiirin vuoksi järjestäjät ovat joutuneet leikkaamaan toimintabudjetteihinsa 500 miljoonalla dollarilla tai yli neljänneksen alkuperäisestä suunnitelmasta. Tämä on johtanut muun muassa paikkojen vähentämiseen uima- ja soutuympäristöissä.

Ticket-myynnin tulot eivät todennäköisesti riitä kattamaan. Toistaiseksi noin 74 prosenttia tämän lähteen kohdennetuista tuloista on saavutettu. Liput ovat edelleen saatavilla, varsinkin paraolympialaisille, mikä on tuottanut huomattavasti vähemmän kiinnostusta kuin toivoi, vaikka lipun hinta on alle £ 2 (2,91 dollaria).

Kun otetaan huomioon kriisitilanteet, monet ihmettelevät onko mega-tapahtuma On hyväksi kaupungissa.

“Kun Rio valittiin isännöimään olympialaisia, kukaan ei kuvitellut sellaista tilannetta kuin meillä tänään.Jos konteksti oli sitten samanlainen, luulisin, että kansalaisyhteiskunta olisi ollut paljon kriittisempi “, kertoo Rio-historioitsija Luiz Antonio Simas. Mutta toiset toivovat, että tapahtuma häiritsee näennäisesti väsymättömästä päivästä

“Isabel Swan, merimies, sanoi äskettäin nuolla uutiset vain tehnyt hänet päättäväisemmin nauttimaan siitä, mitä hän uskoo olevan kaunis olympiajuhla. Maa kulkee vaikean hetken kautta terveys-, poliittiset ja taloudelliset kriisit “, hän myönsi, mutta lisäsi. “Luulen, että olympialaiset ovat raikasta ilmaa.”

Paljon voi muuttua seuraavien kuuden kuukauden aikana. Elokuu on Rion talven keskellä ja matala kohta hyttysten aiheuttamien tautien, kuten Zikan, lähettämiselle.Siihen mennessä maailman huomion keskipiste voi hyvinkin olla siirtymässä takaisin urheiluun, kuten usein tapahtuu, kun ensimmäinen pilli on puhallettu ja ensimmäinen pistooli ampui radalla.

“Luulen, että olympialaiset ovat Menestys “, windsurfer Patricia Freitas ennusti. “Zika ei kompromisse mitään. Jokaisen pelin edessä on polemisia kysymyksiä, mutta olympialaisten aikana juhla on niin suuri ja kiva, että kaikki polemiikat jätetään sivuun ainakin hetkeksi. “

Tämä ennuste saattaa vielä olla tarkka, Zika-kriisin kiihdyttäminen, talouden romahdus, poliittisen myllerryksen syveneminen tai 1-7-tappion olympiakomentti.Yksi tai kaksi kultaa tapahtuman alkupäivillä ja mieliala voisivat muuttua.

Kun otetaan huomioon, että tämä epäuskoinen isäntämaana on tapahtunut viime vuoden aikana, harvat uskovat Brasiliaan olympiamitalin . Mutta riippumatta siitä, kuinka monta kertaa urheilijat saavuttavat palkintokorokkeen, se on kauan ennen kuin kukaan toistaa vanhan sanonnan “Jumala on Brasilian”.

Rate this post