Unibet övertagande genomförd av Sports Shield konsortium

Bolton Wanderers har meddelat att Sports Shield-konsortiet har avslutat sin övertagande av klubben.

Sports Shield, frontad av Dean Holdsworth, den tidigare Bolton-anfallaren och Inner Circle, ägd av Ken Anderson, har tagit kontroll över Eddie Davies 94,5% kontrollerande andel av Burnden Leisure. Återstående 5,5% av aktierna kommer att förbli hos enskilda Unibet aktieägare. Neil Lennon: Jag vill inte att andra chefer ska uppleva vad jag har Läs mer

Ett uttalande på klubbens hemsida sa: “Bolton Wanderers Football Club är glad att tillkännage att en överenskommelse mellan Sports Shield, Inner Circle och Eddie Davies att överföra äganderätten till klubben har officiellt slutförts.All dokumentation har Unibet välkomstbonus hos bäst bettingsidor undertecknats, inlämnats och ratificerats av Football League.

“Dean Holdsworth och Ken Anderson kommer båda att gå med i styrelsen hos Bolton Wanderers, med detaljer om ytterligare roller som ska meddelas i god tid.

“I bekräftelse på hans bidrag till klubben Unibet kommer Eddie Davies, som till en början kom till styrelsen i Bolton Wanderers 1999 innan han blev majoritetsägare 2003, att bli hederspresident för klubben.”

Holdsworth, som blir Boltons verkställande direktör, hoppas att affären kommer att ge klubben en hiss och han har inte givit upp Neil Lennons lag i sin kamp mot nedläggning, trots att Wanderers låg under bordet och 10 poäng från säkerhet med 10 matcher kvar.

“På sportsköldens vägnar vill jag tacka Davies för hans engagemang och bidrag till Bolton Wanderers under många år”, säger Holdsworth i ett uttalande. “Vi är naturligtvis glada över att Eddie kommer att förbli som hedersklubbpresident för Bolton Wanderers.” Vi vill Unibet också tacka personalen, fansen och klubbsponsorerna för deras fortsatta stöd under det som varit oerhört svårt period för alla inblandade.Att säkra klubbens framtid var av största vikt. Det här är en bra dag för Bolton Wanderers och Sports Shield. “Vi hoppas verkligen att vi kan bygga vidare på det fortsatta stödet till en klubb som har blivit historisk i många år framöver. Vi kommer inte ge upp kampen för att behålla vår Sky Bet Championship-status. Vi tror att vi har en grupp utmärkta spelare att arbeta med och vi hoppas att dagens nyheter kommer att ge alla en hiss, både på och utanför planen. “Prestationen och atmosfären mot Ipswich Town var utmärkt och vi hoppas att fansen Unibet kommer att bli med oss ​​för ett viktigt spel på helgen mot våra lokala rivaler Preston North End.Up the Trotters! “Davies tros ha skrivit ut en summan på 170 miljoner pund till Bolton, som var i högsta domstolen på måndag för en likvidationsorder utfärdad av HMRC . Hörningen över en obetald skatteavgift som närmar sig £ 3m avbröts i 14 dagar för att ge Davies extra tid att slutföra försäljningen av klubben.

more info

Rate this post