MLS: n talvilaina kuolee – osittain siksi, että liiga on niin fyysisesti verotettavaa

Entinen Englannin kapteeni ei todellakaan ollut yksin hänen taipumuksessaan off-season-lainaan. Landon Donovan, Robbie Keane ja Thierry Henry käyttivät tapoja viettää joitakin kuukausia Premier League -vaihdossa vuosina 2009 ja 2012, jolloin MLS ei kokenut suurimpien tähtien täysi huomiota. Ei ollut, että he eivät halunneet olla siellä; se vain halusi olla muualla enemmän.

Jotain on kuitenkin muuttunut. Talvilainan päivät – sellainen, jolla LA Riot Squad vastusti niin äänekkäästi – voi hyvin numeroitua, menee kahden viimeisen vuoden perusteella.Liam Ridgewell on MLS: n ainoa nimetty pelaaja, joka on menettänyt off-season lainaa vuonna 2016, ja divisioonan mahtava ja hyvä sijaan lepäämään ja toipumaan uudesta kampanjasta.

Mutta se ei välttämättä ole tarkoittaa sitä, että MLS: ää yritetään yhtäkkiä ottaa vakavammin tai että pelisääntöä pidetään paremmin. Valioliigan ja eurooppalaisen pelin houkutus on edelleen voimakasta, kuten Matt Miazga siirtyi Chelseaan juuri viime viikolla. MLS: n talvilainaepidemian äskettäinen seuraus on, että divisioonan jäykkyys on ymmärretty.

Se, että MLS on helppo haaste, on yksi jalkapallon suurimmista epäluuloista. Totuus on hyvin erilainen, kuten monet ovat löytäneet.Pelimaailma ei ehkä ole sopusoinnussa parhaan Euroopan kanssa, mutta liigan fyysiset vaatimukset ovat suuremmat kuin mikään muu peli. Jos MLS on eläkkeelle siirtyvä koti, sen on oltava sellainen, joka on erikoistunut kestävyysharjoitteluun.

Vaikka Englannin poissaolo saattaisi aiheuttaa ärtyisäliikenteisen liikenteen tuntuvan tunteen M6: ssa pysähtyminen rajuun Tervetuloa-huoltopisteessä helpotusta varten, se on enemmän vaellus MLS: ssä. Ainoastaan ​​Tyynenmeren luoteisosassa tai itärannikolla MLS-kalusteet ohjaavat kaikenlaista poissaoloa, kun otetaan huomioon kyseiset etäisyydet.Tällainen matkojen välinen matkustaminen tekee MLS: stä fyysisimmän verotuksen divisioonan maailman jalkapallosta, ja liigan suurimmat nimet lopulta tekevät sen off-season-suunnitelmistaan.

“Se on erilainen haaste”, Didier Drogba kertoo vertaamalla Englannin jalkapallon vaatimukset MLS: n vaatimuksista. “Ihmiset ajattelevat, että on helppo pelata siellä. Uskokaa minua, se on vaikeampaa kuin pelata Premier-liigassa matkojen vuoksi. Voit jäädä lentokentälle kolme tai neljä tuntia, jos menetät lennosi, joten se on oikeastaan ​​mitä tasoittaa peliä. Ei ole paljon voittoja, sillä kun joukkueet saapuvat, ne ovat väsyneitä. “

Todellakin, Montreal Impactin hyökkääjä on johdonmukaisesti sulkenut lainan takaisin Premier-liigaan – tai missään muualla.Drogballa oli tietysti pääsi päähän tarjouksesta liittyä Guus Hiddinkiin osana Chelsean valmennushenkilöstöä, mutta ei ollut koskaan kysymystä siitä, lähtiisikö Stade Saputo lainaan. Ja Norsunluurannikon asenne heijastaa laajempaa suuntausta koko liigassa.

Steven Gerrard liittyi takaisin Liverpooliin vain muutaman kuukauden kuluttua Anfieldin lähdöstä, ja hän on viettänyt jonkin aikaa koulutusta seurassa myöhässä . Mutta laina-kauppaa ei lyöty, pelastaen keskikenttäpelaajaa sellaisen ikäisen Beckhamin kanssa.Andrea Pirlo ja David Villa ovat myös vastustaneet kiusausta eurooppalaisella rintamalla, kun taas italialainen etenkin vaati pysymään MLS: ssä huolimatta siitä, että Internazionale on erittäin kiinnostunut. “Monet klubit ovat kysyneet minusta,” hän myönsi, “mutta minulla on sopimus New York City FC: n kanssa ja haluan kunnioittaa sitä.” MLS: n kirkkaimmat tähdet ovat oikeassa kunnossa divisioonan fyysiset vaatimukset ja vaikutus, joka voi olla jopa eniten säähätää pelaajia.Ehkä enemmän kuin koskaan – laajentamalla liigan Orlando ja Cascadia – pois aikataulut vaikuttavat enemmän kuin vain laskemalla usein flyer mailia.

Yhdeksän 10 joukkuetta lyhyin runkosarjan matkareittejä MLS pelasi viime vuonna Itä-konferenssissa, jossa kannattajien kilven voittajat New Yorkin Red Bulls -mestarit ottivat kampanjan vähiten kilometrejä – 13 383. Columbus Crew – Eastern Conferencein ja MLS Cupin finalistit – kasvatti toiseksi eniten kilometrejä vuodelle 2015 – 13 794. Sitä vastoin vain kaksi viidestä joukkueesta, joilla oli pisimmät matkajärjestelyt, tekivät leikit (Vancouver Whitecaps ja Seattle Sounders).Selkeät korrelaatiot kulkevan matkan ja kertyneiden pisteiden välillä on verrattain vertailukelpoisia. Vertaa tällaisia ​​kilometrejä englantilaisten ylätason lentäjien kanssa ja Pohjois-Amerikan jalkapallon todellinen fyysisyys ilmenee. Swansea City oli viime kauden Valioliigan suurimpia matkustajia, mutta jopa ottelussa vain 4,129 mailia kampanjan aikana. Aston Villa seurasi vähiten kilometrejä 2014/15 kaudella, matkalla vain 2 117 kilometriä 19: een. Orlando Cityn lyhimmän 2015 MLS-kampanjan matka oli 7,8 km: n matkan päässä DC United -yrityksestä.

Tietenkin MLS: n lopullinen side -luettelo – joka on suunniteltu lieventämään kunkin ryhmän tekemää matkaa – on otettava huomioon mihin tahansa kilometrin mittaiseen arviointiin, mutta pelaajien fyysiset sitoumukset eivät ole epäilyttäviä.Talvilainahankinnan kuolema on selkein osoitus siitä, että tällaisia ​​vaatimuksia on nyt paremmin ymmärretty.

Kaiken aikaa LA Riot Squadin bannerit keräävät pölyä.

Rate this post